[A] Importanța unui scaun auto pentru bebeluși

[A] Importanța unui scaun auto pentru bebeluși

Scaunul auto pentru copii este unul dintre instrumentele cele mai importante pentru reducerea ratei mortalității în rândul copiilor și pentru promovarea siguranței acestora. Din acest motiv, în acest articol vom vorbi despre diferite tipuri de scaune auto pentru copii și despre siguranța copiilor în timpul călătoriilor.

Scaunele auto și beneficiile acestora

  • reduc rata mortalității

  • reduc riscul leziunilor la copii

  • ajută la controlarea comportamentului necorespunzător al copilului în mașină

  • împiedică apariția senzației de amețeală

  • împiedică distragerea atenției conducătorului auto

  • protejează integritatea fizică a copilului

După cum putem observa, folosirea scaunului auto pentru copii are o serie de avantaje de care trebuie ținut cont atunci călătorim cu copiii în mașină. Utilizarea unui scaun auto nu este importantă doar pentru protejarea copiilor, ci și pentru a evita sancțiuni inutile.

Tipuri de scaune auto

Primul lucru pe care trebuie să-l facem înainte de a cumpăra un scaun auto este de a verifica dacă scaunul auto este omologat și dacă se potrivește în mașina noastră.

Unidirecționale: Aceste scaune sunt scaune orientate în direcția opusă de deplasare, și sunt, de obicei, portabile și mici, astfel încât de îndată ce copilul crește și ajunge la 10 kilograme, va trebui înlocuit cu un alt scaun auto adecvat pentru înălțimea și greutatea lor. În orice caz, copiii sub 2 ani nu ar trebui să călătorească în scaune auto cu fața către sensul de mers.

Combinate: Aceste scaune auto se pot instala cu fața spre sensul de mers de îndată ce copilul împlinește vârsta de 2 ani. În acest moment ar trebui folosit scaunul cu centură de siguranță în 5 puncte până când copilul atinge limita maximă de greutate. Centura în cinci puncte oferă o protecție sporită față de centura de siguranță obișnuită.

Convertibile: Aceste scaune sunt mult mai frecvente decât scaunele anterioare și pot fi instalate cu fața către sensul de mers sau cu spatele către sensul de mers (rear-facing). Nu trebuie să uităm faptul că până la 2 ani copilul ar trebui să stea în scaune rear-facing, deoarece sunt cele mai sigure scaune auto pentru copii.

Înalte: Scaunele auto înalte ne permit să folosim centurile de siguranță ale mașinii, cu toate că aceste scaune trebuie utilizate atunci când copilul îndeplinește cerințele în ceea ce privește greutatea și vârsta.

Scaunele auto sunt împărțite în mai multe grupe în funcție de vârsta copilului, și dispun de sistem isofix.

După cum se poate observa, scaunul auto pentru copii nu trebuie să lipsească din mașină când călătorim cu copiii. De unde putem achiziționa un scaun auto pentru copii, de cea mai bună calitate și la un preț avantajos? De pe klippan.ro.

Întrând în acest magazin online vom descoperi diverse modele de scaune auto pentru copii. O alegere foarte bună pentru copiii noștri poate fi Scaunul auto Klippan Century Rear-facing, care face parte din grupa 9-25 kg. Noul Klippan Century combină istoria, siguranța și viitorul într-un singur scaun.

În anul 1967, Klippan a lansat primul scaun auto pentru copii, care putea fi instalat cu spatele către sensul de mers (rear-facing). În următorii 50 de ani, au fost încorporate noi resurse cu scopul de a îmbunătăți siguranța produselor Klippan.

Noul scaun auto marca Klippan poate fi instalat doar cu spatele către sensul de mers, dispune de centură de siguranță în 3 puncte și un picior de suport în podea. Acest scaun se poate înclina în 4 poziții. Este prevăzut cu husă complet detașabilă pentru o curățare facilă. Perna reductor pentru șezut și cele laterale integrate în husă, ajustează dimensiunile interioare ale scaunului pentru copiii mai mici.

De asemenea, putem alege unul dintre cele trei modele Klippan Triofix Comfort, care fac parte din grupa 9-36 kg. Aceste modele de scaune pot fi utilizate atât cu spatele, cât și cu fața către sensul de mers. Sunt scaune care beneficiază de o căptușeală suplimentară cu spumă poliuretanică flexibilă în zona spătarului și tetierei, pentru un confort sporit al copilului.

Unde așezăm scaunul auto?

Aceasta este o întrebare care ar avea cu siguranță mai multe răspunsuri, dar una dintre cele mai bune opțiuni este bancheta din spate, din partea dreaptă, deoarece permite accesul ușor de pe trotuar și un contact vizual perfect din poziția șoferului. De asemenea, instalarea pe partea dreapta are ca avantaj și faptul că protejează copilul în cazul unui impact lateral cu o mașină care vine din sens opus.

Scaunul auto pentru copii poate fi montat și pe locul pasagerului din față, cu condiția să se decupleze airbagul pasagerului.

Pentru a lua cea mai bună decizie, dacă locuim în Târgu Mureș, cel mai bine este să mergem la depozitul firmei pentru a încerca scaunul auto.

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus