(A) Cum reglăm corect un scaun de birou

(A) Cum reglăm corect un scaun de birou

Un angajat petrece mult timp la locul lui de muncă. Acesta lucrează multe ore la computer. De multe ori nu suntem conștienți de cât de mult timp petrecem la computer, însă medicii și fizioterapeuții cunosc foarte bine riscurile statului într-o poziție nepotrivită la locul de muncă: probleme cu discul, cu coloana vertebrală, care începe să doară din cauza discomfortului și poziției inconfortabile. De aceea este foarte important să reglăm scaunul de birou.

Un scaun ergonomic reglabil ne va ajuta să evităm problemele de spate. Este foarte important ca scaunul de birou să se adapteze la nevoile și dimensiunile fiecărei persoane. Fiecare persoană este diferită, iar posibilitatea de a regla scaunul de birou este la fel de importantă ca și menținerea unei poziții bune.

Reglarea unui scaun de birou este simplă dacă știm cum să facem acest lucru. Iata câteva sfaturi despre cum să reglăm corect un scaun de birou astfel încât să stăm confortabil.
Înălțimea poziției trebuie controlată atunci se reglează scaunul de birou.

Există mese mai înalte sau mai joase și există chiar mese reglabile în înălțime. Înălțimea mesei va determina modul de reglare a scaunului de birou, deci acest prim truc este foarte important de luat în considerare, deoarece ar trebui să luăm ca referință înălțimea mesei la care lucrăm.

Evaluarea unghiului în vederea reglării corecte a scaunului de birou

Este indicat să ne așezăm pe scaunul de birou cu partea superioară a brațelor paralel cu coloana vertebrală și cât mai aproape posibil de masa de lucru (sau cum ne este mai confortabil). Trebuie să lăsăm mâinile să se odihnească pe birou sau pe tastatura computerului. Coatele ar trebui să aibă un unghi de nouăzeci de grade.

Va trebui să umblăm la pârghia de ridicare care este așezată sub scaun pentru a atinge înălțimea dorită și să facem în așa fel încât coatele să aibă un unghi de nouăzeci de grade.

Cotierele nu ar trebui să ne atingă coatele

Când reglăm scaunul de birou, este important să ne gândim la cotiere. Cotierele care se află într-o poziție foarte înaltă pot provoca dureri la degete și la umeri. Dacă cotierele nu sunt reglabile și rămân ridicate, cea mai bună opțiune este să le eliminăm.

Dacă cotierele sunt reglabile, nu trebuie să uităm că ele ar trebui să aibă un unghi de nouăzeci de grade și că practic nu ar trebui să ne atingă coatele când stăm cu mâinile pe birou sau pe tastatură.

Picioarele trebuie plasate la un nivel adecvat

Poziția ideală a picioarelor trebuie de asemenea să aibă un unghi de nouăzeci de grade la genunchi. Dacă suntem persoane înalte, va trebui să ridicăm scaunul de birou astfel încât să obținem înălțimea corespunzătoare. Dacă, pe de altă parte, suntem persoane scunde, un sfat bun este să optăm pentru cumpărarea unui suport pentru tălpi pentru ca picioarele să stea pe o suprafață plată, într-o poziție cât mai comodă.

Când reglăm scaunul de birou trebuie să luăm în considerare adâncimea scaunului

Este esențial ca adâncimea scaunului nostru de birou să fie corectă pentru a ne împiedica să ne lovim în timp ce lucrăm. Pentru a determina dacă adâncimea scaunului este corectă, trebuie să măsurăm distanța dintre gambă și partea din față a scaunului de birou. Cum se face? Ar trebui să existe un spațiu de dimensiunea unui pumn, adică aproximativ 5 cm între gambă și marginea scaunului.

Reglarea înălțimii spătarului unui scaun de birou

Nu toate scaunele ne permit să reglăm înălțimea spătarului, cu toate acestea tot mai multe scaune de birou au această caracteristică. Putem mișca spătarul în sus și în jos până când forma ergonomică a acestuia se potrivește cu spatele, pentru a ne putea simți mai confortabil.

Este foarte important să reglăm corect spătarul scaunului ergonomic. Dacă după reglare nu este confortabil trebuie să-l reglăm din nou. Trebuie să reglăm scaunul de câte ori este necesar, până când vom sta în poziția corectă. Dacă reglăm corect spătarul, putem lucra în poziție verticală și fără să ne aplecăm spatele, ceea ce ne va ajuta să atenuăm durerea cauzată de orele lungi de stat pe scaun.

Datorită unui scaun de birou ergonomic bun, obținem un echilibru corporal adecvat (dinamism) și menținem dreaptă coloana vertebrală, ceea ce ne ajută să prevenim, să atenuăm și să evităm posibilele probleme de sănătate cauzate de statul prea mult pe scaun.

Scaune de birou ergonomice bune putem găsi oricând pe promotii-scaune.ro. În plus, în acest magazin online există întotdeauna scaune de birou ieftine.

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus