(A) Bobby G. Photography îți oferă câteva informații utile despre fotografia de nuntă

(A) Bobby G. Photography îți oferă câteva informații utile despre fotografia de nuntă

Un reportaj fotografic este un lucru esențial, care nu poate lipsi în ziua nuntii. Realizarea fotografiilor unui eveniment implică o mare responsabilitate, dar, dacă totul merge bine, fotografiile care vor rezulta vor fi imagini unice. Ele vor rămâne pentru totdeauna în memoria și în albumele unei familii.

Iată care sunt cei mai importanți pași de care trebuie ținut cont pentru a imortaliza o nuntă.

Înainte de a începe, fotograful trebuie să vorbească cu mirii De la bun început trebuie să clarifici lucrurile. De asemenea, trebuie să fii conștient de ceea ce poți oferi și cum poți gestiona așteptările cuplului.

Dacă vor un fotograf profesionist, iar tu nu ești, nu spune da doar pentru a te alege cu un contract. Dacă nu te simți în stare să realizezi ceea ce vor, mai bine nu accepți să le faci fotografiile de nuntă.

Ziua nunții este o zi foarte specială pentru ei și, dacă fotografiile care o ilustrează nu sunt pe placul mirilor, le poți provoca un disconfort imens.

Așadar, vorbește cu ei, arată-le alte fotografii pe care le-ai făcut astfel încât să poată vedea stilul tău ca un fotograf și în cele din urmă să decidă dacă doresc ca tu să te ocupi de fotografiile de nuntă.

Orice fotograf de nuntă a fost începător în această lume. Așadar, ce se poate face pentru a căpăta experiența necesară? Ai două opțiuni foarte bune pentru a începe, așa că nu ezita să le pui în aplicare.

Nu fi fotograful oficial

Du-te la prima nuntă cu camera foto fără a spune nimănui și fă fotografii pentru a imortaliza evenimentul. În cazul în care este vorba despre o nuntă în familie sau în cercul de prieteni, ia-ți apara tul de fotografiat.
Puține persoane te vor împiedica să faci fotografii, mai ales dacă le promiți să le trimiți fotografii cu mirii. Astfel, vei putea exersa fără să fii stresat. Dacă nu vor ieși bine, nu va fi sfârșitul lumii.

Mergi la nuntă ca asistent al fotografului oficial

Dacă mergi ca asistent poți exersa făcând fotografii fără a fi stresat foarte mult. În plus, în acest caz, veți avea lângă tine pe cineva care are mai multe cunoștințe decât tine despre acest lucru. Cu siguranță, vei învăța mai mult decât ți-ai imaginat.

Și, mai presus de toate, reține un lucru esențial. Dacă ești oaspete și vrei să te bucuri de nuntă, renunță la statutul de fotograf „oficial“.

Dacă trebuie să faci fotografiile de la ceremonie, ar trebui să te concentrezi pe munca ta. Nu te vei putea bucura de acea zi. Reține acest lucru înainte de a accepta să fii fotograful de nuntă.

Părțile unei nunți

Pentru ca nimic să nu te surprinsă, este important să știi bine ce se va întâmpla în timpul zilei. Pentru a afla acest lucru, cel mai bine este să vorbești cu mirii pentru a-ți spune cum vor organiza nunta și dacă vor exista momente„neobișnuite“ sau surprize care doresc să fie fotografiate.

Dacă știi toate detaliile ceremoniei vei putea anticipa situațiile neprevăzute care pot apărea. Cu toate acestea, o nuntă, de obicei, are o momente foarte distincte, care tind să se repete:

  • pregătirile -ceremonia -invitații
  • petrecerea

Momentul în care mirele și mireasa se pregătesc pentru ceremonie este unul special. Este momentul în care ar fi bine să existe doi fotografi, deoarece un singur fotograf nu poate fi în ambele locuri în același timp.

Ce fotografii vei face în acest moment al nunții? Imagini foarte intime, în casa de protagoniștilor. Poți capta relația cu părinții și frații. Modul în care ajută mireasa să se îmbrace cu rochia sau mirele să-și pună cravata.

Cei mai buni prieteni în această situație vor fi diafragmele deschise și lumina naturală ale locului (dacă există). Imaginile vor fi intime și naturale.

Ceremonia

Acesta va fi, probabil, momentul cel mai dificil de fotografiat. În general, deși există întotdeauna excepții, vei avea puțină lumină și puțină libertate de mișcare (sunt legate de poziția cuplului, a persoanei care oficiază ceremonia, de spațiul existent etc.). Este esențial ca atunci când li se pun inelele mirilor să faci fotografii bune, deoarece este momentul crucial al ceremoniei.

Trebuie să fotografiezi cu diafragma deschisă, blițul extern și ISO mare pentru a obține rezultate bune. Dacă ai ales să iei teleobiectivuul și nu te poți apropia mai mult, te poți folosi de el pentru a capta esența situației și a obține fotografii detaliate ale momentului.

Urmează apoi fotografiile cu invitații și mirii. Toată lumea va dori să facă fotografii cu protagoniștii evenimentului. La petrecere te vei confrunta din nou cu lipsa de lumină. De asemenea, și cu lumini colorate. Poți combate acest lucru cu flash-ul sau poți profita de acest lucru pentru a face fotografii originale.

Acestea sunt câteva informații utile despre fotografia de nuntă, care sper să-ți fie utile.

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus