Alegeri inspirate pentru iluminatul in centrele SPA si WELLNESS

Alegeri inspirate pentru iluminatul in centrele SPA si WELLNESS

In ziua de azi, iluminatul este o parte esentiala a designului de interior pentru a creea si amplifica starea de spirit si de relaxare in zonele special amenajate pentru Spa si Wellness.

Sistemele moderne de iluminat se pot adapta conform conditiilor de iluminare din timpul zilei si permit reglarea parametriilor de iluminat in interiorul unui spa. Inginerul de lumini este mai mult de un programator de computer care. pentru a produce efecte luminoase variate, de la subtil pana la dramatic, va trebui sa faca echipa cu arhitecti si designeri de interior.

Odata cu schimbarea rapida a tehnologiei si in domeniul corpurilor si sistemelor de iluminat, aceasta poate fi o provocare pentru a tine pasul cu cele mai noi tendinte in design. EvaLight, care este leader national in corpuri de iluminat pentru interior si exterior, colaboreaza direct cu arhitecti si designeri de interior pentru a-ti oferi cele mai actuale si eficiente solutii de iluminat.

Corpuri de iluminat moderne pentru Spa si Wellness

Fie ca este vorba despre o baie turceasca, romana sau o sauna inspirata din cultura nordica, centrele moderne de Spa si Wellness tind sa se reintoarca la traditiile vechi de un secol pentru a creea o zona de relaxare si confort.

Totodata, in casele moderne si futuriste, tendintele actuale sunt ca baia, dormitorul si zonele de spa sa fuzioneze pentru a deveni o singura unitate, in acelasi mod in care bucatarie si livingul devin un spatiu comun.

Pe langa functionalitatea principala de a fi un spatiu destinat curateniei fizice, baia devine si un spatiu pentru purificarea si armonizarea sufletului. Acest lucru explica de ce in ce mai multi oameni, inspirati de baile din antichitate, doresc sa aduca acest concept si in baile lor, de acasa. Mai mult, sa fac din acest obicei un adevarat ritual.

In toate aceste ceromonii, caldura, apa si lumina, contribuie impreuna si sinergic la creearea starii de relaxare si recuperare, atat trupeasca, cat si sufleteasca. Si e de inteles: baia este cea mai intima zona a casei.

In continuare, sa vedem care sunt optiunile pentru corpuri de iluminat si cum le putem integra in arhitectura si designul bailor moderne pentru a ne creea propriul spatiu Spa si Welness.

Armonie de culoare si lumina

In ziua de azi, tot mai multe zone wellness private seamana cu camerele de locuit. Materialele si piesele de mobilier utilizate in aceste zone spatioase nu seamna cu ceea ce se folosea in urma cu cativa ani.

Chiuvete de baie asezate pe console de lemn, cazi amplasate ca un altar in mijlocul camerei de baie, cabine de dus din sticla si echipate cu LED-uri multicolore sunt doar cateva din trendurile in materie de amenajari. In completare, oglinzile mari si generoase reflecta o perspectiva interesanta si seducatoare. In mod optional, corpurile de iluminat incastrate subtil in peretii bai si in piesele de mobilier furnizeaza o lumina uniforma si calda.
Lumina, dimineata si seara
Primavara si vara, lumina stralucitoare a soarelui fac parte din startul pentru o zi perfecta. In cazul in care vremea sau timpul nu permit suficienta luminozitate si stralucire, aceasta poate fi obtinuta cu ajutorul sistemelor de iluminat ingenios proiectate si amplasate.

De exemplu, pentru barbierit sau make-up, lumina nu trebuie sa straluceasca de sus, ci mai curand din partile laterale ale oglinzii. Lampile cu o lumina alba si calda sunt ideale, pentru ca pot face ca tenul sa fie iluminat perfect. Spatiul ramas trebuie sa ramana scaldat in lumina dulceaga.

Pentru spatiul din zona bazinului sau din spatiul de spalare, lumina trebuie sa fie clara si stralucitoare. Avand in vedere faptul ca pozitiile cazii, dusului si a chiuvetei nu se schimba, iluminatul indirect cu aplice sau cu spoturi incastrate in tavan sunt ideale. Totodata, in acest fel, se asigura securitatea zonei, intrucat corpurile de iluminat incastrate sunt mai putin expuse la pulverizarea cu apa.

Frumusetea si eleganta tehnologiei in prim-plan

Sistemele de iluminat moderne permit controlul si programarea luminozitatii si a secventei cronologice a culorilor dupa placul dumneavoastra. In cazul in care utilizati corpuri de iluminat cu LED, puteti programa, in mod individual, coregrafia, luminozitatea si redarea scenariului dorit, cu o singura apasare a unui buton.

Puteti simula in sauna sau in baia de aburi rasarituri de soare sau cerul instelat. Puteti alege, de asemenea, o instalatie de iluminat eleganta, in care peretii sunt scufundati in lumina colorata sau in care sistemul de incalzire este transformat intr-o sculptura de lumina. Un proiector poate afisa modele cu aspect realist si, de asemenea, se poate misca ca o flacara.

Camera poate capata un caracter special prin decorarea peretilor cu lumini si culori. Pentru aceasta, nu trebuie neaparat sa-i zugraviti in culori, deoarece, cu ajutorul unor proiectoare de lumini colorate, plasate discret in tavan, puteti schimba culoarea alba a peretiilor in culoarea dorita, functie de starea de spirit si de ora din zi. In cladirile vechi, cu tavane inalte, puteti creea efecte de culoare frumoase cu dale colorate. Acestea pot fi combinate cu plinte colorate sau margini de stucatura colorate corespunzatoare.

Acestea sunt doar cateva din ideile pe care le puteti experimenta in spatiul special amenajat pentru spa si wellness. Atat tehnologia moderna, precum si selectia si plasarea corpurilor de iluminat, fie ca sunt moderne, minimaliste, cu variatoare, fotocelule, lumini si LED, spoturi incastrate, becuri cu halogen … toate acestea fac parte din designul futurist si elegant al unui centru Spa & Wellness.

Prin intermediul shop-ului online, in care sunt iti este pusa la dispozitie, o gama variata si moderna de corpuri de iluminat, precum si de decoratiuni si piese de mobilier, Evalight si Evambient te ajuta sa iti creezi propriul centru Spa si Wellnes, in care sa te redescoperi si sa te te bucuri de o evadare spontana a simturilor.

In cazul in care simti nevoia de mai multe idei si inspiratie, adreseaza-te echipei de arhitecti si designeri interior cu care Evalight colaboreaza. Pentru ca Evalight iti lumineaza viata!

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus