Si in online, ca oriunde, alege calitatea

Si in online, ca oriunde, alege calitatea

Atunci cand te decizi sa-ti faci un blog sau un site, indiferent daca este unul personal sau profesional – in acest din urma caz, cu atat mai mult, as spune eu – este important sa pornesti la drum cu „temele facute”. Cu alte cuvinte, ca in cazul oricarui proiect, trebuie ca mai intai de toate sa te pregatesti, sa te informezi, sa cercetezi piata si sa decizi liniile si etapele de actiune, precum si strategia de comunicare si promovare. Nu te speria, suna complicat, insa nu este deloc asa daca iei totul pas cu pas, fara sa te grabesti si fara sa faci rabat de la calitate. Intr-o piata supra-aglomerata un blog/site in plus pare sa nu faca diferenta. Si totusi, este loc sub soare pentru toata lumea, exista potentiali cititori/clienti pentru orice tip de manifestare online. Important este sa stii unde sa-i cauti si cum sa ajungi la ei.

Din start, vorbim despre calitate ca fiind poate cel mai important aspect. Repet pentru a accentua faptul ca, in orice moment, un inceput bun poate fi rapid redus la zero daca, undeva, pe parcurs, exista fisuri de acest gen. Concret, degeaba ai un continut bun, daca alegi sa-i dai o forma precara, neprofesionala sau, reciproca, degeaba ai un design bun, daca scrii textele gresit sau furnizezi informatii neverificate/eronate. De asemenea, degeaba ai si continut si forma de exceptie, daca nu apelezi la gazduire web profesionala, astfel incat sa nu ai surprize ca-ti cade site-ul cand ti-e lumea mai draga sau ca apar erori pe care sa nu ai idee cum sa le remediezi. Pentru ca nu trebuie sa fii specialist in IT pentru a avea o prezenta online notabila, ci trebuie doar sa stii sa apelezi la profesionistii care sa-ti livreze serviciile de care ai nevoie, servicii, cum spuneam mai sus, de calitate si care sa-ti sustina efortul si investitia pe care ai facut-o in respectivul blog sau site.

Ok, poate o sa zici ca tu o faci numai din pasiune si asta este foarte bine, insa de ce sa nu oferi pasiunii tale sansa de a evolua? Sansa de a prinde aripi? Cunosc destui oameni care din joaca au creat business-uri uimitoare. Pentru ca totul este posibil, dar pentru asta trebuie sa tratezi cu respect fiecare proiect sau pasiune in parte – pentru ca asta inseamna ca te tratezi pe tine si munca ta cu acelasi respect.

Un blog mic sau un portal care sa necesite poate chiar si servere dedicate, nu conteaza, prezenta ta virtuala trebuie sa fie una impecabila, ca o carte de vizita a personalitatii si a activitatii tale (particulare sau profesionale).

Alege tot timpul calitatea, alege profesionalismul si bucura-te de infinitele posibilitati pe care lumea virtuala ti le ofera!

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus