Cum poți face share automat la articolele blogului tău

Cum poți face share automat la articolele blogului tău

Când publici un nou articol pe blog, cum trimiți cuvântul mai departe? Te duci manual pe mai multe rețele sociale diferite și îți share-uiești articolul, sau lași plugin-urile WordPress sau un serviciu web să facă acest lucru pentru tine?

Share-uitul manual este frumos, pentru că poți adăuga o notă personală pentru fiecare articol share-uit. Cu toate acestea, este, de asemenea, un proces ce consumă foarte mult timp. În unele zile, poate chiar nu ai timpul necesar să share-uiești articolele de pe blogul tău. Acesta este motivul pentru mulți bloggeri atunci când optează să share-uiească automat, care nu este doar ușor, dar mai este și convenabil.

Există mai multe moduri prin care îți pot share-ui automat conținutul de pe blogul tău.

Jetpack Publicize

Publicize face parte din popularul plugin Jetpack. Este o alegere evidentă pentru a share-ui automat articolele de pe blog pe mai multe rețele sociale, deoarece multe bloguri deja folosesc Jetpack. Ai posibilitatea să share-uiești pe Facebook, Twitter, LinkeIn, Tumblr și Yahoo. Configurarea este ușoară și se face prin sub-meniul sharing sub Setări. Poți alege ce articole să share-uiești și rețelele de socializare unde vrei să share-uiești.

WP-AutoSharePost

Acest plugin share-uiește în mod automat articolele tale pe Facebook și Twitter, împreună cu un mesaj predefinit. WP-AutoSharePost este un pic mai tehnic decât JetPack Publicize, deoarece va trebuie să creezi o aplicație pentru Facebook și Twitter, în scopul de a share-ui articolele blogului tău. Cu toate acestea, plugin-ul suportă scurtarea link-urilor prin bit.ly, care este foarte bun pentru urmărirea link-urilor tale.

În plus, plugin-ul importă comentariile de la articolul postat pe Facebook și le adaugă pe blogul tău, în secțiunea de comentarii.

1-Click Retweet/Share/Like

1-Click este un plugin, cu multe caracteristici, inclusiv opțiunea de a share-ui în mod automat articolele blogului tău pe 30 de rețele sociale. Ai posibilitatea să share-uiești în mod automat pe: Facebook, Twitter, LinkedIn, Delicious, Diigo, Tumblr, Foursquare, și multe altele. Poți personaliza, de asemenea, mesajul pe care vrei să-l incluzi în share, pentru fiecare articol în parte.

SocialPublish

SocialPublish share-uiește articolele blogului tău pe Facebook și Twitter, de îndată ce acestea au fost publicate. Nu trebuie să creezi aplicații pentru Facebook sau Twitter ca să utilizezi acest plugin. Pur și simplu te înregistrezi cu un cont pe site-ul lor și vei avea posibilitatea să alegi pe care rețele sociale share-uiești articolul respectiv. Poți alege, de asemenea, pentru a adăuga un mesaj personalizat, dar nu este necesar.

NextScripts: Social Networks Auto-Poster

NextScripts este de departe cel mai bun plugin pentru auto-postarea de articole pe numeroase rețele sociale. Acesta susține 18 rețele sociale, inclusiv Facebook, Instapaper, Google+, LinkedIn, Pinterest, StumbleUpon, Tumblr, Twitter, Youtube și multe altele. Poți posta chiar pe mai multe conturi de pe aceeași rețea socială (de exemplu, mai multe conturi de Twitter, mai multe pagini/conturi de Facebook).

Plugin-ul face 100% mesaje albe, adică articolele vor arăta ca și cum le-ai postat direct – nu există mesaje în share-ul tău de genul: „articol share-uit prin NextScripts.com sau share-uit de SNAP pentru WordPress”.

MailChimp Social

MailChimp Social este un alt plugin care share-uiește doar pe Facebook și Twitter. Poți publica de pe mai multe conturi de pe aceeași rețea socială, și poți personaliza mesaje cu articolele asociate. Plugin-ul necesită utilizarea de aplicații personalizate, în scopul de a share-ui pe conturile tale articolele blogului tău.

Dlvr.it

Deși Dlvr.it este un serviciu web, spre deosebire de un plugin WordPress, este încă un instrument excelent pentru a share-ui în mod automat articolele blogului tău pe rețelele sociale preferate. Dlvr.it sprijină Twitter, LinkedIn, Facebook, Tumblr și App.net. După ce te înregistrezi, pur și simplu introduci RSS feed-ul blogului, alegi rețeaua socială pe care o dorești să postezi și ai terminat. Dlvr.it permite, de asemenea, postări pe Google+ Pages, dar numai în cazul în care îți faci upgrade la un plan Pro sau Ultimate.

IFTTT

IFTTT este metoda mea preferată pentru a share-ui în mod automat articolele blogului meu. Fiecare rețea implică canalul său de alimentare (sau poți folosi canalul WordPress), împreună cu un canal social ca Twitter, Facebook, Buffer și HootSuite. Acest lucru ajută să țină pasul cu toate blogurile pe care le am și le share-uiesc într-o singură interfață. Lucrul meu favorit la metoda IFTTT este că pot trimite noi elemente RSS feed, pentru Buffer și HootSuite, două servicii care-mi permit să programez mesajele pentru a le posta când vreau eu. Acest lucru mă ajută pentru a „reduce zgomotul” în rețele sociale, să nu fac spam și toate acțiunile arată cât mai natural.

Tu cum share-uiești?

Deci, acum că am trecut peste 8 moduri de a share-uri în mod automat articolele blogului tău în rețele de social media precum Facebook și Twitter, spune-ne ce metodă utilizezi. Alegi să share-uieși manual articolele blogului tău sau le share-uiești automat printr-o metodă scrisă mai sus? Sau ai altă metodă?

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus