Primii pasi pentru optimizarea blogului

Primii pasi pentru optimizarea blogului

Atunci cand iti faci un blog , normal ca ti-ai dori sa il si optimizezi astfel incat motoarele de cautare sa iti trimita si ele trafic , asta pe langa traficul direct pe care il faci tu prin munca ta. Pana la urma , si optimizarea blogului tot munca ta este , doar ca traficul va veni de pe motoarele de cautare,care, chiar daca unii zic ca nu sunt importante, eu unul le consider unele din principalele surse de trafic. Daca stam si ne gandim logic, traficul de pe blogul nostru vine in mare parte, daca nu chiar total, de pe motoarele de cautare (in special google) si de pe retelele de socializare.

Dar sa revenim la subiect , ca deviem si nu are nici un rost. Eu unul consider ca pentru inceput, atunci cand se doreste optimizarea blogului, trebuie sa stii foarte clar pe ce kw sau kw-uri o sa te bazezi (kw=keyword). Asta pentru ca, practic prin ele aduci trafic de pe motoarele de cautare si o data ce ti-ai stabilit niste kw in minte, e bine sa ramai mereu la ele, nu sa le schimbi din 2 in 2 saptamani pentru ca nu ai rezultate prea bune. De exemplu, daca ai un blog despre tehnologie, normal ca o sa folosesti kw despre tehnologie cum ar fi “noutati IT” sau altele, pentru ca nu ar avea nici un rost sa pui “servicii seo”. Iti vor aduce si kw false trafic, insa utilizatorul va intra, nu gaseste ce cauta si pleaca dar sigur nu mai revine a doua oara.

Al 2-lea pas pe care eu il consider obligatoriu in optimizarea blogului este: modificarea linkurilor. Un link de forma www.numesite.com/nume-articol/ este mult mai friendly pentru motorul de cautare decat un link de genul www.numesite.com/?=p56. Ca un secret din culise, eu dupa ce imi creez blogul, prima data modific forma linkurilor si abia apoi trec la restul pasilor pentru optimizare.

Al 3-lea pas, dar nu cel din urma este folosirea de pluginuri pentru SEO. SEO, asa cum probabil stiti din celelalte articole, inseamna Search Engine Optimization. Practic, ce fac aceste pluginuri? Pai raspunsul este unul extrem de simplu, vor ajuta la optimizarea blogului. Eu unul va recomand si un plugin pe care eu il folosesc pe toate siteurile mele (pe cele wordpress), acesta se numeste WordPress SEO. Sunt foarte multumit de acest plugin si de performantele pe care le-am obtinut cu el, deci, vi-l recomand cu cea mai mare caldura.

Daca urmati pasii, va asigur ca site-ul vostru va fi indexat in motoarele de cautare, insa, pentru a face indexarea mai puternica, trebuie sa aveti continut. Si atentie , din moment ce este blog , dar nu numai la bloguri, la orice site in general, continutul trebuie sa fie relevant sa aiba continuitate si, cel mai important sa fie original.

Si ca sa incheiem intr-o nota prieteneasca , daca scrieti regulat si continutul este original sunt sigur ca Google o sa va “multumeasca” .

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus