Am văzut multe sfaturi legate de blogging pentru bloggerii noi. Unele sfaturi sunt vechi și comune. Am citit diferite ghiduri și tutoriale despre cum e mai bine să ai blog-ul, dar după am realizat că nu-mi sunt de niciun folos, inutile. Asta nu pot spune și despre tine. Cel puțin eu am încercat unele „sfaturi” și chiar n-au funcționat. Pe drumul care l-am parcurs în blogosfera românească și nu doar în blogosfera românească, pot spune că am întâlnit mulți bloggeri și blog-uri. Iar pentru voi astăzi am câteva sfaturi de început.
Nu copia.
Încetează să mai copiezi blog-ul cuiva. Încearcă să creezi propriul tău conținut unic. Atunci când vei avea conținut unic, vizitatorii nu vor întârzia să apară.
Fii sincer întotdeauna.
Întotdeauna fii sincer cu vizitatorul tău, nu-i oferi informații false. Să-ți câștigi reputație bună în blogosferă e greu, dar de pierdut e foarte ușor.
Remarcabil.
Atunci când oferi informații informează-te înainte de a scrie. Nu încerca să scrii un articol cu informații puține sau lipsă.
Fii răbdator.
Trebuie să ai răbdare, succesului îi trebuie ceva timp până își face apariția.
Temă.
Trebuie să ai o temă plăcută pe blog despre care scrii.
Nu te uita la statistici prea devreme. Dacă ești nou cu blog-ul, lasă-mă să-ți spun ceva. Dacă te uiți tot timpul la statisticile cu vizite și gândești că nu primești nicio vizită, atunci cariera ta în blogging a luat sfârșit.
Conținutul blog-ului trebuie share-uit cu ușurință.
Majoritatea conținutului trebuie share-uit în rețelele de socializare, cum ar fi, Facebook, Reddit, Twitter, LinkedIn etc. pentru a primi vizitatori. Fă-i în așa fel încât conținutul blog-ului să fie share-uit cu ușurință și de către vizitatorul blog-ului.
Încurajează-ți vizitatorii.
Scrie unele articole care nu sunt complete și pune-ți vizitatorii să-l completeze, astfel încât poți obține mai multe cunoștiințe și informații.
Guest Post.
Cred că nu mai e nevoie să dau explicații aici.
Roman și nu ziar.
Nu încerca să scrii ca un ziarist, scrie mai bine un roman. Adică nu eticheta articolul cu data în care a fost scris.
Nu scrie nici prea scurt, nici prea lung.
Un articol ar trebui să conțină cel puțin 500 de cuvinte și de la 1.000 - 1.200 cuvinte maxim. Scriind prea scurt sau prea lung îți poate „răni” blog-ul cât și vizitatorii.
A renunța.
Nu renunța, nu abandona blog-ul atunci când munca devine mai grea. Greutatea este cheia spre succes.
Scrie ceea ce știi tu.
Scrie întotdeauna ceea ce știi tu, despre ce-ți face plăcere să scrii și întotdeauna fii unic.
Așteaptă-te la critici.
Pregătește-te pentru asta; dacă lumea te urăște, înseamnă că ești pe drumul cel bun.