Cum să repari link-urile rupte în WordPress

Cum să repari link-urile rupte în WordPress

Cum te simți atunci când faci click pe un link și totul se termină cu eroarea „404 această pagină nu a fost găsită”? Link-urile rupte sunt enervante și creează o experiență de utilizare foarte rea. În primul rând din punct de vedere pentru SEO, iar în al doilea rând, fiind cel mai important, pentru vizitatori. Mai ales când link-urile rupte sunt chiar link-urile interne din blog-ul tău. Acest lucru se poate întâmpla atunci când se deplasează un blog pe un nou nume de domeniu. În acest articol, îți voi arăta cum să repari link-urile rupte în Wordpress cu plugin-ul Broken Link Checker pentru îmbunătățirea SEO-ului blog-ului tău.

Primul lucru pe care trebuie să faci este să instalezi și să activezi plugin-ul Broken Link Checker. După activarea plugin-ului, du-te la Setări -> Link Checker. Plugin-ul o să caute pentru tine link-urile rupte de pe blog-ul tău în fundal. Durata de așteptare depinde în funcție de cât de mult conținut ai pe blog. După ce plugin-ul va detacta link-urile rupte în blog-ul tău te va anunța printr-un mesaj și îți va arăta rezultatele. Odată ce vei vedea rezultatul, vei vedea o legătură cu numărul de link-uri rupte găsite pe aceeași pagină.

Poți vedea link-urile rupte fie click-uind acel mesaj sau poți merge la Tools -> Broken Links. Acolo vi se vor afișa toate link-urile rupte găsite ca acesta:

Poți edita un URL direct din pagina de link-uri rupte, sau poți edita articolele respective în parte. Alternativ, poți efectua, de asemenea, acțiuni în masă pentru a găsi link-urile rupte, repararea redirecționărilor etc.

Odată ce ai terminat de stabilit link-urile rupte, poți dezactiva pur și simplu plungin-ul și să mergi mai departe. Sau îl poți păstra activ. Nu se știe niciodată când vei avea în blog link-uri rupte.

Sper că ai găsit articolul cum să repari link-urile rupte în Wordpress util pentru tine.

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus