OPINIA TA!

OPINIA TA!

Un număr mărișor de oameni mi-au trimis prin email despre această sarcină, spunând că aceștia au fost îngrijorați să divizeze și să pună cititorii să-și exprime propriile opinii pe blog-ul lor.

Pot să înțeleg acest sentiment, mai ales atunci când ești un blogger nou. Pentru unii bloggeri poate dura un timp să crească prin idea asta, de a împărtăși ceea ce gândesc și simt, atunci când ei știu că opiniile lor sunt citite de către alții.

Sfatul meu principal pentru cei ce se simt un pic nervoși atunci când trebuie să-și scrie propriile opinii este următorul:

Începutul să fie mic: Nu este nevoie să-ți împărtășești opiniile tale pe o temă foarte mare, controversată prima dată pe blog-ul tău. Pentru prima opinie, alege un subiect care evită mai puțin confruntarea – poate fi vorba despre o carte pe care ai citit-o, mai degrabă decât pe cine ai votat la ultimele alegeri.

Nu-ți fie frică de controverse: De-a lungul timpului, sper că vei deveni mai confortabil cu exprimarea opiniilor. Tine minte că nu e nimic în neregulă cu o diversitate de opinii, și că un pic de controversă poate aduce de fapt, viață blog-ului tău. Doar asigură-te că mesajele tale sunt de actualitate, relevante și utile pentru cititori – evită controversele de dragul controverselor.

Scrie cu grație: Opiniile puternice pot fi scrise într-un mod care sunt „legate” de opiniile altor oameni și au respect față de cei care nu sunt de acord. Nu este nevoie să scrii pentru a declanșa o confruntare.

Tu, ca blogger, dai tonul blog-ului tău, astfel încât, atât timp cât respecți și valorifici opiniile altora, vei vedea că mulți dintre cititorii tăi îți va urma exemplu, va fi de acord cu tine și cu opinia ta.

ȚINE MINTE CĂ NU E NIMIC ÎN NEREGULĂ SĂ DIVERSIFICI O OPINIE, ȘI CĂ UN PIC DE CONTROVERSĂ ADUCE DE FAPT, VIAȚĂ BLOG-ULUI TĂU.

Ionita Cristian

Ionita Cristian

Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional.

Comments powered by Disqus